Tilbakestill
Boliger

Kjøpsprosessen

Kjøpsprosessen

Kjøpskostnader

Ved kjøp av eiendom i Spania må det betales en prosentvis avgift av kjøpesummen til staten, I tillegg kommer registreringsavgift, notariusavgift, stempelavgifter, kostnader til NIE, fullmakter og advokatkostnader. Samlede kostnader ved kjøp av eiendom er ca 13%

Sikkerhet

Gjennom vårt kontor er du forsikret for inntil 1.000.000 euro som kan økes etter behov og våre advokater har juridisk spisskompetanse innenfor eiendom og skatt i Spania. Spør oss gjerne om oppdaterte sertifikater på dette.

Når du har funnet en bolig du ønsker å kjøpe

Reservasjonskontrakt

Reservasjonskontrakten er en enkel kontrakt for å ta en bolig av markedet. Denne forklarer hvilken eiendom som skal omsettes, pris, tidspunkt, og hvem som er kjøper og selger.

Depositum

Det innbetales et reservasjonsbeløp (depositum) på minimum 3000€ etter at reservasjonskontrakten er inngått. Eiendommen blir da tatt av markedet.

Fullmakt

Det utstedes en fullmakt til våre advokater hvor det gis tillatelse til at de representerer deg som kjøper i alle henseender. Dette kan gjøres både i Spania og i Norge.

Arveplanlegging

Vi hjelper deg med å vurdere om det er nødvendig for deg med arveplanlegging.

Finansiering

Om du ønsker finansiering i Spania kan vi fortelle deg om du kan få lån, lånevilkår med kostnadsoverslag og vi kan ta hele prosessen med å ta opp lån i en lokal spansk bank.

Når du har reservert en bolig.

NIE

For å kjøpe bolig i Spania, må man ha et spansk identifikasjonsnummer som heter NIE. Med en fullmakt ordnes dette av våre advokater.

Bankkonto

Vi oppretter en bankkonto for deg i en spansk bank som brukes til overføringer mellom Norge og Spania. 

Autotrekk

Så snart du eier boligen formelt, vil vi opprette automatiske trekk på strøm, vann, fellesutgifter, forsikring, eiendomsskatt, renovasjon m.m fra din bankkonto i Spania.

Sjekk av bolig

Når utbygger melder at boligen er klar for overtakelse reiser vi til boligen på befaring. Finner vi feil eller mangler rapporterer vi til utbygger og får det fikset.  Overskjøtelse og siste betaling skjer ikke før boligen er godkjent av oss.

Overskjøtelse/Formell overtakelse

Vi møter hos notarius på dine vegne, overskjøter eiendommen og mottar det midlertidige skjøtet . Fra denne dagen eier du boligen og kan komme nedover til Spania for å ta i bruk din bolig for første gang.

Når du kommer nedover for første gang

Overtakelse med vår service-avdeling
Du eier allerede boligen, alle regninger er satt på autotrekk, ingen dokumenter trenger å signeres. Du møter vår service-avdeling ved boligen som hjelper deg med hva det skulle være, blant annet kan vi anbefale TV, Internett, møbelbutikker m.m. Vi anbefaler deg å tegne en service-avtale som inneholder blant annet nøkkelservice.

Øvrige tjenester  

Se eiendomsservice.

Når du kommer nedover senere 

Testamente og selvangivelse 

Vårt kontor tilbyr opprettelse av spansk testamente og avtale om selvangivelse med advokater som har inngående kjennskap til spansk og norsk lov.  

Dokumenter

Det tar ca 2 måneder fra overskjøtelse av eiendommen til vi mottar det originale skjøtet. Da avtaler vi et møte på vårt kontor for gjennomgang av alle papirer og kostnader. 

© 2024 Nybyggspesialisten ● Juridisk merknadPrivatlivCookiesWeb kart Design: Mediaelx